Tausta

maanantai 24. joulukuuta 2012

Super Junior


Näin joulun kunniaksi päätin kirjoittaa vähän suuremman projektin. Olen meinannut aloittaa SuJusta kirjoittamisen, mutta se on tyssännyt aina siihen ajatukseen, et mitä kaikkea Super Junior pitää sisällään. Ootte varmaan kaikki kuulleet SuJusta tai olette jopa ELF:ejä, mutta oletteko koskaan miettineet kuinka suuri bändi on kyseessä ja kuinka monta pienempää bändiä siihen kuuluu. Jos olette yhtä kysymysmerkkiä, niin tämä on totisesti sopiva joululahja teille! Ihan tällein BTW SuJu oli mun ensimmäinen poikabändi, jota fanitin ja se itseasiassa sai minut kiinnostumaan kpopista.
Pahoittelen kaikkia typoja, joita saattaa löytyä, sillä tapani mukaan jätin tämän puhtaaksi kirjoittamisen viime tinkaan -.-

Super Junior / 슈퍼주니어 / SuJu

Eteläkorealainen bändi, jossa kaiken kaikkiaan 13 + 2 jäsentä, joista vain 10 kerrallaan bändissä.
Bändi pitää sisällään neljä pienryhmää; Super Junior H, Super Junior M, Super Junior T ja Super Junior KRY.
Super Juniorin on ansainnut titlen "Kings of the Hallyu Wave", sillä he ovat maailmanlaauisesti tunnettuja. He debytoivat kappaleella "Twins".
Aloittanut vuonna 2005 SM Entertainment levy-yhtiönään.
Laulavat koreaksi, japaniksi, ja kiinaksi.

Virallisen fanikerhon ELF:n mainitsinkin jo. E.L.F on lyhenne sanoista Everlusting köhköh tarkoitin tietysti EverLasting Friends. Seuraavaksi on pitkä luettelo jäsenten epävirallisia fanikerhoja:
Shindong - ShinFriends / Circles
Sungmin - VitaMins
Zhou Mi - Honeys / Mitangs
Kibum - Snower
Siwon - Siwonest
Heechul - Petals / Undeads
Leeteuk - Angels
Kangin - Camomile
Hangeng - Gengfan
Donghae - ELFish
Yesung - Clouds
Henry - Strings
Ryeowook - Ryeosomnias
Eunhyuk - Jewels
Kyuhyun - Gamers / Kyuties / SparKYU / Secret

Jäsenet ovat lähteneet vähitellen armeijaan, joten päätin listata vähän aikataulua.
Seuraavat jotka lähtee:
2013 : Yesung (6.5.)
2014 : Sungmin, Shindong
2015 : Eunhyuk, Donghae, Siwon
2016 : Ryeowook, Kibum, Kyuhyun

Mut takas tulee:
2013 : Heechul
2014 : Leeteuk
2015 : Yesung
2016 : Sungmin, Shindong
2017 : Eunhyuk, Siwon, Donghae
2018 : Super Junior jäsenet yhdessä jälleen!

Jäsenet:


 • Shindong Hee (신동희) syntyi syyskuun 28. 1985. Jokaisella SuJun jäsenellä on myös englannin kielinen nimi. Shindongilla se on Matthew Shin. Lempinimi on Dongri Dong Dong. Hän on porukan hauskuuttaja ja pitää tunnelman yllä. Shindong on todella taitava tanssija. Hän juontaa monia tv ohjelmia. Bändissä hän räppää. Hän on Sujussa ainoa, joka on myöntänyt seurustelevansa. Tyttöystäväänsä hän kutsuu Nariksi.


 • Lee Sungmin (이성민), Vincent Lee tai Sweet Pumpkin. Hän on syntynyt tammikuun 1. päivä 1986. Hän on läheinen Eunhyukin kanssa. Sungmin soittaa monia soitimia, sekä osaa kiinalaisia taistelulajeja.


 • Zhou Mi (周覓) on kiinalainen, Super Junior M johtaja. Hän opettaa mandariinikiinaa muille SuJu M jäsenille. Hän on syntynyt vuonna 1986 19. päivä huhtikuuta, Zhou Min lempinimi on Mimi.


 • Kim Kibum (김기범), Bryan Trevor Kim, on kova näyttelemään. Hän syntyi elokuun 21. päivä 1987, Asunut 5 vuotta USA:ssa, joten englanti sujuu. Hänellä suurin IQ Super Juniorissa. Kibumin lempinimi on Snow white.


 • Choi Siwon (최시원) syntyi 7.4.1986, mutta rekisterissä lukee helmikuun 10. 1987. Hänen vanhempansa jostain syystä ilmoittivat hänet myöhässä, jolloin ilmoittamis päivästä tuli hänen syntymäpäivänsä. Siwonin englanninkielinen nimi on Andrew Choi ja lempinimet Simba ja Hevonen (horoskoopin mukaan).  Hän on uskonnollisin (kristinusko) koko bändissä. Korean toiseksi suurimman supermarket yhtymän omistaja ainoa poika.


 • Kim Heechul (김희철) tai Heenim tai Cinderella tai Casey Kim, rakkaalla lapsella monta nimeä. Hän syntyi 10. 7. 1983. Hän on malli, juontaja ja bändissä räppäri.  Heechul omistaa kissoja, sekä kirjoittaa runoja ja satuja. Hän pelaa tietokone pelejä. Heechul on bändissä se, joka keksii muille paljon lempinimiä.


 • Leeteuk (이특), Park Jungsu (박정수), Dennis Park, Angel Without Wings, Eeteuk, Teuk, Teukie, Peter Pan. Leeteukilla on ehdottomasti eniten lempinimiä, sillä tässä ei edes ole kaikki. Super Juniorin leader syntyi heinäkuun 1. 1983. Hän rakastaa valkoista väriä. Leeteukilla on aina päällään jotain valkoista, sillä ilman sitä hänellä on epämukava olo. Leeteuk/Eeteuk tarkottaa speciaalia. Leeteuk lähti tänä vuonna (2012) armeijaan.
 • Kangin (강인), Kim Youngwoon (김영운), Jordan Kim, on syntynyt 17. tammikuuta vuonna 1985. Kangin kuvaa fyysistä voimaa, jota Kanginilta kyllä löytyy. Hänen lempinimiänsä on mm. Kang King ja Yongchoon, jota Heechul pitää hänen oikeena nimenään. Pääsi armeijasta tänä vuonna (2012). Armeijaan hän joutui rattijuopumuksen seurauksena.


 • Hangeng (韩庚), Han Kyung (한경), Joshua Tan lempinimeltään Beijing Fried Rice (Bukkyungbap), joka tulee sanasta Bokkeumbap (Fried Rice). Hangeng lausui sen väärin ja Heechul kuuli sen väärin, ja niin siitä tuli hänen lempinimensä. Hän syntyi helmikuun 9. 1984. Hän osaa kiinalaista perinnetanssia ja balettia. Hangeng todella läheinen Heechulin kanssa. Lähti koska sopimus ei miellyttäny häntä. Hän on nyt soolouralla. Hän on Super Junior M entinen johtaja.


 • Lee Donghae (이동해), Aideen Lee, syntyi lokakuun 15. päivä vuonna 1986. Hänen nimensä Donghae tarkoittaa Itäistä merta. Hänen lempinimiään on  Fishy ja  Donghae Bada. Donghae on Sujun toiseksi paras tanssija.


 • Yesung (예성), Kim Jongwoon (김종운) aka Jerome Kim. Syntyi elokuun  24. päivä 1984. Lempiniminä Cloud ja  (Rapid) Dog, horoskoopin mukaan. Yesung on akronyymi eli lyhenne sanoista 예술가의 성대, joka on englanniksi "Vocal Chords of an Artist".

 • Henry Lau (劉憲華) on  kiinalais-kanadialainen Super Junior M maknae. Hän osaa soittaa viulua ja puhuu monia kieliä. Henry puhuu Kiinaa, Taiwania, Kanton-kiinaa, englantia, koreaa ja japania. Vain englantia sujuvasti. Syntynyt 11.10.1989.


 • Kim Ryeowook (김려욱), Nathan Kim, syntyi kesäkuun 21. vuonna 1987. Lempinimi on Eternal Maknae, vaikkakaan hän ei olekkaan bändin nuorin. Ryeowook kokkaa ainakun hän vihastuu, mutta hänestä tulee surullinen kun muut jäsenet eivät syö hänen ruokaansa. Ryeowook pelkää koiria.


 • Eunhyuk (은혁), Lee Hyukjae (이혁재), Spencer Lee, Jewel Guy, Monkey. On bändin päätanssija. Hän on syntynyt 4.4.1986. Eunhyuk ajelee jalkakarvansa, itkee Sujussa herkimmin ja pelkää sekä ötököitä, että käärmeitä. Nimessä Eun tarkoittaa hopeaa. Eunhyuk teki kokonaan yksin Gulliver kappaleen, jonka hän osoitti vihaajille.

 • Choi Kyuhyun (조규현) aka Marcus Cho syntyi helmikuun 3. päivä 1988. Hänen lempinimi on GameKyu, sillä hän pelaa paljon tietokoneella. Kyuhyun tunnetaan myös nimellä "Evil Maknae of the Group", sillä on kova kiusaamaan muita jäseniä. Hän oli viimeinen, joka hyväksyttin Super Juniorin jäseneksi.


Tällä hetkellä bändissä on 9 "aktiivista" jäsentä, joista kuitenkin yksi, Siwon, on näyttelemässä. Joten virallisesti heitä on aktiivisena 9, mutta livenä näkee vain 8.
Aktiivisia ovat:
Shindong
Sungmin
Siwon
Kangin
Donghae
Yesung
Ryeowook
Eunhyuk
Kyuhyun

Ei-aktiivisia:
Kibum (Näyttelemässä?)
Leeteuk (Armeijassa)
Heechul (Armeijassa)

Pienryhmien kokoonpanot:

Super Junior K.R.Y
Kyuhyun
Ryeowook
Yesung

Super Junior T (trot eli mitensennytselittäisi? Mulle itselle tulee mieleen iskelmä tyyppinen musiikki :DD Trot on musiikkigenre, joka on koreassa yhtä suosittu kuin k-pop. Ai, ette oo kuulleetkaan? Sivistäkää nyt herran jestas sitten itteenne ja katsokaa alas upottamani video.)
Shindong
Sungmin
Heechul
Leeteuk
Kangin
Eunhyuk

Super Junior M (mandopop eli mandariinikiinaksi laulava ryhmä)
Zhou Mi
Siwon
Hangeng
Donghae
Henry
Ryeowook
Kyuhyun

Super Junior H (eli Happy, laulavat nimensä mukaisesti iloista ja hauskaa musiikkia)
Shindong
Sungmin
Leeteuk
Kangin
Yesung
Eunhyuk


Super JuniorSuper Junior K.R.YSuper Junior TSuper Junior M

Super Junior H
Näin joulukalenterin lopuksi kiitän teitä kaikkia lukioita kun kävitte blogissani niin ahkerasti. Melkein 600 katselukertaa tässä kuussa. Kiitoksia! Ja toivon, että te jättäisitte kommenttia, niin tiedän kuinka moni on oikeasti seurannut tätä joulukalenteria. Niin sitten tiedän teenkö samanlaisen ensi vuonna :)
Blogia en tule päivittämän ennenkuin vasta ensi vuonna, joten byebye sinne asti!

5 kommenttia:

 1. Ite ainakin oon tykänny tästä. :) Ihana toi Super junior T'n biisi muuten.

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen tykännyt tästä kalenterista kauheasti. :D Muistaakseni olen lukenut suunnilleen kaikki "luukut". :D Kiitos muuten tästä Sujun esittelystä, olen ollut vähän sekaisin noista pienryhmä-jutuista mutta nyt tajusin ne. :D

  VastaaPoista
 3. Voitko tehä tämmösen Bangtan Boys:ista? Se ois kiva.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu varmaan kun kiireet hellittävät : )

   Poista