Tausta

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

G-DRAGON


Kerroin teille jo G-Dragonista Bigbangin yhteydessä, mutta sooloilessa laulajat tuovat enemmän itseään esille, joten päätin esitellä myös laulajien soolourat. G-Dragon oli Bigbangista ensimmäinen, johon tutuistuin youtuben ihmeellisessä maailmassa. Hänen blondit hiukset ja omalaatuinen ääni vangitsi mut samantein. Mitä enemmän häntä kuuntelin, sitä enemmän aloin D-Dragonista pitämään. Siinä G-Dragonin muita biisejä kuunnellessa päädyin lopulta Bigbangin kappaleisiin, ja siitä lähtien olen bändiä kuunnellut.

G-DRAGON / 지드 래 곤 / Kwon Ji Yong / 권지용 / GD 

GD on eteläkorealainen räppäri, joka on syntynyt elokuun 18. päivä 1988. 
Levy-yhtiönä toimii YG Entertainment, joka ei paljoakaan rajoita GD:n tekemisiä, sillä GD tekee mitä lystää.
Hän on luonteeltaan tosi huumorintajuinen ja sosiaalinen. Hän on myös perfektionisti, sekä erittäin kiinnostunut muodista. GD toivoo olevansa joskus levy-yhtiön pomo, jotta hän saisi toteuttaa nuorten unelmia.
Aloitti uransa 2001 ja oltuaan kuus vuotta traineena,  hän sitten debutoi Bigbangissa. Ensimmäisen oman albuminsa hän julkaisi vuonna 2009. Albumin nimikkobiisi "Heartbreaker" nousi listojen ykköseksi, ja itse albumia oli vuoden myydyin. Jos tarkkoja ollaan GD aloitti uransa jo kahdeksan vuotiaana lapsibändissä nimeltään Little Roora. 
Nimi G-Dragon tulee hänen nimestä Jiyong, jonka Ji kuulostaa G:ltä ja Yong tarkoittaa lohikäärmettä koreaksi. Ihan tällein btw GD on syntynyt kiinalisen kalentein mukaan lohikäärmeen vuonna, osuvaa eikös?
Hänellä on kaksi koiraa Gaho ja Gayeon, molemmat rodultaan Shar pei:ta.
Fanikerho on nimi Dragons, kuten jo bigbangin yhteydessä kerroin.  

Ensiksi linkitän uusimmalta albumilta kappaleen, joka kuvastaa G-dragonia oikein hyvin. Kappaleen nimi on "One of a kind", ja sitähän GD juuri on!

Toisena biisinä on kappale, jonka aikasemmin mainitsin, "Heartbreaker".


Kuva googlen kätköistä.

1 kommentti:

  1. Itse fanitan GD:tä ylikaiken. Tää oli tosi hyvin kirjotettu ja paljon tietia! :)

    VastaaPoista