Tausta

tiistai 18. joulukuuta 2012

B1A4


B1A4 on ollut minulle aina se bändi, joka hassuttelullaan ja söpöydellään on piristänyt huonoja päiviäni. Pieneksi harmikseni he muuttivat imagoaan edellistä comabackiaan varten. Pojat ovat nyt aikuistuneet, tai siltä ainakin päälle päin näyttää. Onneksi poikien luonteet eivät ole muuttuneet. Vaikka aegyoa ei keikoilla juuri ollenkaan esiinny, niin onneksi sitä riittää esiintymisten ulkopuolella.  Mikä B1A4 on, saatatte kysyä. Nyt se sit viimestään selviää.


B1A4 / 비원에이포 / "B-One-A-Four"

Eteläkorealainen (eikös se ala oleen jo pikkuhiljaa selvää, että ei ole pohjoiskorealaista bändiä?) viisihenkinen poikabändi.
WM Entertainment perusti bändin vuonna 2011.
Laulavat koreaksi ja japaniksi.
Nimi B1A4 tulee jäsenten verityypeistä. Bändissä on neljä verityypin A edustajaa ja vain yksi B tyypin.
Fanikerho on BANA. BA tulee bändin nimestä ja NA (tarkoitaa "minä" koreaksi) on fanit. Ne voidaan yhdistää sanaksi BANADA joka tarkoittaa "fallen in love with". Elikkä B1A4 on rakastunut meihin ja me niihin.
Sandeul - Sanderps (Sandeul on aina yhtä edustava kuvissaan :))
Gongchan - Ricecakes (Gongchan rakastaa riisikakkuja!)
Jinyoung - Halmaes (eli isoäiti, sillä yhdessä tosi TV showssa näytti vanhalta mieheltä)
Baro - CAP's (Baro rakastaa lippiksiä)
CNU - CU's 

Jäsenet:


 • Sandeul (산들) eli Lee Jung Hwan (이정환) tunnetaan myös lempinimellä BunnyDeul- Gongchan Baragi kuvaa Sandeuli mielestäni myös hyvin. Se tarkoittaa "katsoo vain Gongchania", mikä osaksi selittää myös hänen Gongchan taustakuvan. Sandeul on syntynyt 20.3.1992. Hän on bändin päävokalisti uskomattomalla äänellään. Hänestä ei uskoisi, että hän oli traineena vähän pyöreämpi. Hän on bändin lyhyn (178cm), mutta hänellä on pisimmät jalat. Sandeul rakastaa laulamista. Hän pitää unnista ja kokkauksesta. Hämähäkkejä, veitsiä ja unissakävely hän pelkää. Hän on allerginen kissan karvoille. Sandeul saattaa vaikuttaa lapsenomaiselta, varsinkin kun hän innostuu jostakin. Hänellä on lähes jokaisessa kuvassa suu auki, jollei kuvat ole ammattikuvaajan ottamia.

 • Gongchan Shik (공찬식) on bändin maknae. Syntynyt 14. elokuuta 1993. Rakastaa uintia, kokkausta ja matematiikkaa. Ihan tosi! Gongchan pitää siitä todella! Hän on "Face of the Group" ja vastuussa söpöydestä. Gongchanista hehkuu oiken aegyo. Hänen jokaisessa liikkeessä ja kuvassa on sitä! Lempinimenä hänellä käytetään tiikeriä Nalle Puhista eli enkuks "Tigger". Gongchanilla on pyörä, jota hän kutsuu Davidiksi.


 • Jung Jinyoung (정진영) on syntynyt 18. marraskuuta 1991. Hän on bändin leader ja hän sanottaa ja tuottaa osan kappaleista. Hän osaa soittaa kitaraa ja kokata. Hän debutoi näyttelijänä ja toivoo pääsevänsä näyttelemään vielä tulevaisuudessakin. Jinyoung on saanut lempinimen "Mirror Prince" muutamasta hyvästä syystä. Ensinnäkin hänellä on peili aina mukana. Toiseksi hän korjaa peilin avulla hiuksensa ennen nukkumaan menemistä. Jos Jinyoungista ei olis tullut idolia, niin hänestä olisi tullut sähkömies.

 • Cha Sun Woo (차선우) aka Baro (바로) on bändin pääräppäri, joka myöskin sanottaa monet räpit. Hän on bändin ainoa B verityyppiä, joka osaksi selittääkin hänen villin luonteensa. Hän on todella energinen ja positiivinen. Hän on syntynyt 5.9.1992. Baro on todella hyvä beatboxaamaan. Hän pelkää ötököitä ja haamuja. Hän käyttää aina lippistä, sillä se lisää hänen itsevarmuuttaan. Lempiniminä Hambaro (Hamtaro) ja BARAMJII (Baro + orava [daramjii]). Kieltämättä vähän samaa näköö :)

 • Shin Dang Woo (신동우) tai Shinwoo (신우) tai CNU (신우), miten tykkäätte. Hän laulaa, sekä räppää. Bändin päätanssija, vaikka välillä saattaa vaikuttaa vähän kömpelöltä. Jinyoungin mukaan Shinwoo on hidas kaikessa mitä hän tekee; puhuminen, liikkeet yms. Syntynyt CNU on 16.6.1991. Hän on vanhin ja pisin pituudella 182cm. CNU tarkoittaa luotettavaa ja hyväluontoista ystävää. Jos Jinyoung on bändin "isä" niin CNU on bändin "äiti". Häntä kutsutaan myös Nalle Puhiksi. Shiwoolla on paha tapa nukkua liikaa. Vaikka hän nukkuu aina niin paljon kuin mahdollista, hän ei ikinä myöhästy aamuisin mistään.

Linkkaan ensin vähän vanhemman (ja aegyo täynnä olevan!) ja sitten heidän uusimman comebackin tuotoksen.

3 kommenttia:

 1. Oi vitsi vihdoin mä löysin ihmisen joka tykkää kans B1A4 :)
  Ja asuu vielä suomessa

  Ite oon ihan hulluna noihin ( varsinki Cnuuhun) ja hyppäsin vaikka kaivoon jos ne käskis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on todella paljon kpop faneja. Yllätyin iha itekkin. Me ei vaan pidetä mitään suurta haloota itsestämme. B1A4 kuuluu ehdottomasti 10 parhaan kpop bändin joukkoon, siis minun mielestäni!

   Poista
 2. Gongchanilla on vähän samaa näköä kuin Renillä?

  VastaaPoista