Tausta

lauantai 1. joulukuuta 2012

MAMA 2012


En yleensä kirjoita mitään tämänlaista, mutta MAMA on niin iso juttu, joten en voi olla mitenkään kirjoittamatta. Jos joku ei tiedä mika on MAMA, niin se on vuosittainen K-POP gaala. Ehdokkaita on mahdollista äänestää netissä ilmaiseksi, jota oli tullut tehtyä jo muutama kuukausi. Tällä on hyvä aloittaa blogini joulukalenteri, josta toivon teidän pitävän, sillä se koostuu suurimmaksi osaksi minun omista lemppareistani. Ja kiitokset teille sillä sain tänään 1 000 katselukertaa blogissani rikki ja lukioita olen kerännyt sen 10! Tämä joulukalenteri on tehty ihan teitä varten rakkaat lukijat!

MAMA alkoi eilen joskus kymmenen aikaan, jonka vähän niinkun missasin. Koulupäivä ja alkamisaika oli Kiinan aikaa ja sillein. Pääsin kuitenkin mukaan kun ensimmäiset kaksi tuntia oli mennyt. En missannut mtn muuta kuin ihmisten saapumista paikalle ja tietysti myös esityksen jota olin innolla odottanut: B.A.P:n! Vähänkö otti päähän!

Ihan vain teille tiedoksi, että kyllä katoin MAMAn livenä koulussa. Onneksi oli tietokoneluokassa ja opettaja kokouksessa. Viisi tuntia tuli katsottua MAMAa siis koulussa, harmiksi äänettömällä. Ruokalassa MAMAa katsoimme puhelimesta, sillä emme halunneet missata vuoden rookien palkitsemista. Arvakkaas mitä kuitenkin kävi? Me missasimme sen, sillä se mainittiin pikasesti tekstimuodossa. Emme uskoneet sitä todeksi, joten sivuutimme asian ja jatkoimme odottamista.

Vuoden rookie palkinto sai aikaan melkeimpä kolmannen maailmansodan. EXOticsit (EXO) ja BABYt (B.A.P) olivat melkeimpä toistensa kurkuissa kiinni koko äänestyksen ajan. Loppujenhan lopuksi kävi niin, etteivät kumpikaan bändeistä voittanut kyseitä palkintoa, vaan Busker Busker. Luulempa ettei MNET halunnut aloittaa tätä maailman sotaa, joten ennakkoäänestyksessä kolmantena olleenna Busker Busker vei voiton. Itseasiassa BAP ja EXO hylättin fanien huijatessa äänestyksessä. EXO ja BAP kumpikin voittivat palkinnon; EXO Best New Asia Act ja BAP Mnet PD’s Choice. Omasta mielestäni (ehkä vähän puolueellisesta) BAP olisi ansainnut rookie palkinnon monesta hyvästä syystä. BAP laulaa enemmän livenä kuin EXO. BAP on julkaissut 4 levyä siinä missä EXO vaan yhden. BAP on tehnyt comabackia comebackin perään, mitä ei voi kuvitellakkaan rookie bändiltä.

No siirrytäämpä sitten itse gaalaan, josta kerron vain vähän sieltä täältä ja jonka on katseltavissa youtubesta ja tulokset löytyvät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.
G-Dragon aloitti shown Song Joong Kin kanssa ihan mahtavasti. GDn englanti oli ihan mahtavaa kuuneltavaa! Ja huomatkaa hänen vaalea hiusväri. Koulussa näin tosiaan vain esityksen, mutta heti kotiin päästyäni katsoin esityksen äänen kanssa.


Seuraavaksi on vuorossa esitys, joka sai vihan roihahtamaan sisälläni. Se ei ole mikään salaisuus, että vihaan Hyunaa ylikaiken! Älkää kysykö miksi, sillä en ole varma osaanko selittää. No mutta Hyuna  oli niin hävytön kun olla voi! Tiedätte varmaan Trouble Makerin, jossa esiintyy Hyunan lisäksi Hyunseung (joka on BTW mun bias, mikä saattaa osaksi selittää reaktioni). Tiedän, että tanssiin kuuluu partnerin koskettelua, kunhan se ei mene yli ikärajojen (mikä on melkein kaikissa musiikkivideoissa/showissa K15). Hyunseung kosketti Hyunan persettä, jonka annoin kyllä Hyunseunglle anteeksi. Hyunan teko oli kaikella mahdollisella tavalla väärin. Uskon hänen tietäneen, että MAMAA katsoo satojatuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Kai hän tajusi (en kyllä usko), miten noloon tilanteeseen hän Hyunseungn laittoi? Voisin jatkaa Hyunan arvostelua, vaikka kuinka kauan, mutta jottette loukkaantuisi tai tylsistyisi, annan teidän nyt katsoa kyseisen esityksen ja toivon, että kertoisitte kommenteissa oman mielipiteenne.Yksi päivän parhaista esityksistä tuli ehdottomasti Epik Highlta. Niillä oli puvut ja kaikkee! Ihan mahtava live, joka oli niin Epik Highn tyylinen. Oman osan valokeilasta sai osakseen tänä vuonna debytoinut Lee Hi, joka nousi listaykköseksi alta aikayksikön. Tyttöä jännitti livessä jonkin verran, mikä on ymmärrettävää noin nuorelta tytöltä, joka esiintyy ekaa kertaa niin suurelle yleisölle. Epik High voitti Best Rap Performance.


Super Juniorkin veti aikamoisen shown; katosta laskeutumista, moottoripyörä ja reinien rikkomista. Ei ihme, että he veivät mukanaan kolme pystiä; Best Album of the Year, Best Global Group ja Best Line Award.Myös BIGBANG veti ainutlaatuisen ja aivan mahtavan liven. Se yksinkertaisesti oli vaan niin EPIC. TOP pinkissä ja mitkä piilarit! Taeyang ja sen paidattomat kopiot. GD ja sen sexyt punaset hiukset <3 Ei BIGBANG tyhjin käsin lähtenyt, vaan mukanaan he veivät kolme pystiä + GD sai vielä omansa. Artist of the Year, Best Male Group Award sekä Guardian Angel Worldwide Performer meni BIGBANGIlle. GD oli Best Male Artist Award (Solo).Päivän kruunasi PSY Gangnam Stylella, joka toi hänelle huimat neljä (!!) pystiä. Song of the Year, Best Dance Performance (Solo), Best Music Video ja International Favorite Artis. Ja näiden lisäksi PSY on voittanut lukemattomia muita palkintoja. Mutta PSY on sen kaiken ansainnutkin!Tähän päättyy ensimmäinen luukku. Ilmoittakaa jos videot ei toimi, sillä MNET on niitä ahkerasti poitanut. Kiitokset Randomgirlille kun katsoi kanssani MAMA ja jaksoi jäädä vielä koulun päätyttyäkin katsomaan sitä kouluun. Emme raaskineet missata vuoden rookien ilmottamista :P En ihmettele ollenkaan, jos pidätte meitä hulluina, kun olimme koulussa vielä puoli tuntia sen päätyttyä perjantaina.

16 kommenttia:

 1. En todellakaa ihmettele miks jäitte kouluu puoleks tunniks! Ite osin varmaa ollu siel nii kaua kunnes häädetää pihalle! Kiva et sain tietää tästä gaalastakin vasta nyt.. :( G-dragon on nopee, eka blondi ja yhtäkkii punapää. :D Mut toi fiilis tuolt gaalasta yltää jopa tänne ruudun toiselle puolelle ja kestää varmaa seuraavaa gaalaa saakka!♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tunteeni välittyi sinne ruudun toisellekkin puolelle! Ens vuonna sitten koko rumba uudestaan! En malta odottaa, sillä jos taso on yhtään niin korkea kuin tänä vuonna, tulee gaalasta tosi jännittävä ;)

   Poista
  2. Niimpä! Pitää vaa olla koneella, ettei mee ohi. :)

   Poista
 2. siis katsoitteko te sen netistä? mistä sivustosta? ite ainaki katoin Foxilta (tuli uutenavuotena)Ekaa kertaa katoin (ihan paras):D ja muuten en miekään mitenkään innostunu siit Hyuanasta oo>:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoimme gaalan livenä youtubesta ja sitten uutena vuotena fiilistelimme gaalaa uudestaan foxilta kans. Uuden vuoden versio gaalasta oli kuintenkin lyhyennetty versio, missä näytettiin vain pieni osa gaalan kaikista esityksistä. Gaalaa edeltävää punaista mattoa ei foxilla myöskään näytetty. Olimme pettyneitä tähän. Onneksi näimme sen kuitenkin livenä suurimmaksi osaksi.

   Poista
 3. Vaikka siitä kun kirjotit tämän tekstin on jo puolitoista vuotta voisitko kertoa mistä voi äänestää :) Vai voiko näin aikaisin vielä äänestää!? Olen ollut nyt puoli vuotta Korea fani, enkä aijo missata vuoden 2014 MAMA gaalaa!!! Omat suosikkini ovat GD ja 2013 vuonna perustettu poika bändi alphaBAT <3 Kun kuulin GD:tä ensimmäisen kerran, tiesin että se ei tule olemaan viimeinen kerta!!!

  VastaaPoista
 4. MAMAn äänestäminen alkaa loppuvuodesta loka-marraskuussa, jos oikein muistan. Yleensä alkamisesta uutisoidaan, että sitä on mahdoton missata. Äänestyssivuston osoite on: mama.interest.me/poll mutta tosiaan galaa koskevista uutisista se myös löytyy.

  -Mitchi

  VastaaPoista
 5. Mäki vihaan Hyunaa>:( En jaksa kuunnella sen kätinää ja se melkein pilaa Hyungseungin söpöyden!!>:((

  VastaaPoista
 6. Mäki vihaan Hyunaa>:( En jaksa kuunnella sen kätinää ja se melkein pilaa Hyungseungin söpöyden!!>:((

  VastaaPoista
 7. Mäki vihaan Hyunaa>:( En jaksa kuunnella sen kätinää ja se melkein pilaa Hyungseungin söpöyden!!>:((

  VastaaPoista
 8. Pystyykö 2014 MAMAa kattoo jostain enkun tekstityksillä, siis ihan kokonaisuudessaan?? Tuleeko MAMA tänäkin vuonna?? Tai pystyykö 2012 kattoo suomen tekstityksillä?? Sori tämä sekavuus, mutta koittaakaa saaha selvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama tulee joka vuosi, joten kyllä se tänäkin vuonna tulee. :)

   En ainakaan löytänyt nopealla etsimisellä kumpaakaan mamaa teksteillä, mutta ilman niitäkin pystyy katsomaan! Me on itse katseltu ilma tekstejä, joka kerta ja hyvin pärjää. Ne esitykset siinä kuitenkin tärkeintä on.

   Poista
 9. Näytetäänkö MAMA tänä vuonna Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin uskoisin. Kahtena aikaisena vuotena FOX on esittäny MAMAn uutena vuotena lyhennettynä versiona. Jos MAMAn haluaa nähdä kokonaisena, niin kannattaa katsoa se MAMAn omilta sivuilta gaala päivänä.

   Poista
  2. Kun joku kysyi tuleeko MAMA tänä vuonna Suomessa, niin minä itse taas luulisin että ei tule tänä vuonna Suomessa. Minä en ainakaan ole löytänyt minkäänlaista tietoa, enkä netistä uuden vuoden ohjelma-listaa katsoessa löytänyt mitään.

   Poista
  3. Näyttää siltä ettei FOX tänä vuonna näytä MAMA gaalaa tänä vuonna. Jos gaala jäi aikasemmin näkemättä, niin se löytyy vielä MAMAn omilta sivuilta stage->replay ja sit kelaa sivua alaspäin niin sieltä.

   Poista