Tausta

maanantai 17. syyskuuta 2012

PSY


Psy on saanut valtavan suosion Gangnam Style julkaistuaan. En usko kenenkään aavistaneen, että näin tulisi käymään. Ihan rehellisesti sanoen Gangnam Style tulee jo korvista pihalle. Mielstäni siitä on uusisioitu aivan liikaa. En halua enää kuulla yhdenkään jonnen puhuvan siitä, enkä myöskään halua, että sanasta tulisi uusi "swag". Mua ottaa päähän ihan tosissaan ihmiset, jotka Gangnam Stylin katsottuaan luulee tietävänsä PSY:sta tai ylipäätään K-POPista kaiken! En kuuntele Gangnam Stylea siksi, koska se on tällä hetkellä "IN", vaan koska sen esittää PSY. Itse kuuntelin PSY:ta jo paaaaljon aikaa sitten ja tiesin kuinka mahtava ja kyvykäs ihminen hän on. Vaikka olen iloinen PSY:n puolesta, haluan tämän kaiken jo pois uutisista ja pois jonnejen, sekä muiden epä-CHOI:den soittimista. Tästä kaikesta huolimatta päätin kirjoittaa hänestä esittelyn. Ihan vain teitä varten, jotka ihan oikeasti, koko sydämmensä pohjasta, haluaa oppia PSY:sta lisää.

PSY / 싸이 / Park Jae Sang / 박재상

PSY on räppäri, joka syntyi joulukuun 31. vuonna 1977 Etelä-Koreassa.
Hän on opiskellut Amerikassa, joten hän puhuu englantia sujuvasti.
PSY on aloittanut uransa jo vuonna 2000, kun hän debutoi kappaleellaan "Bird".
Hänen ensimmäinen albuminsa bannattiin, sillä se vaikutti Korean standardien mukaan nuoriin negatiivisesti. Myös hänen toinenkin albumi bannattiin, mutta onneksi hän ei tästä lannistunut vaan jatkoi musiikin tekoa. 
Nykyinen levy-yhtiö on YG Entertainment.
PSY:n fanikerhon nimi on CHO. PSY + CHO = PSYCHO, joka tulee hänen ensimmäisen albuminsa nimestä; PSY from the PSYcho World!.

Linkitän tietysti PSY:n ensimmäisen kappaleen. Jos joku luule, että aion linkittää Gangnam Stylen, niin et todellakaan ole lukenut yllä olevaa kilometri-tekstiä (jonka fonttikokoa jouduin pienentämään, jotta teidän sormi ei kramppaisi scrollaamisesta).


Toisena kappaleena on parisen vuotta sitten julkaistu suurta suosioo saaneen "Right Now" -kappaleen.


Viimeiseksi linkkaan PSY:n tekemä Korean kannustusbiisi Olympialaisia varten. Kappale saa aikaan hyvän fiiliksen ainakun kuulen sen, joten siihen on hyvä lopettaa.


Kuva googlen kätköistä.

1 kommentti: