Tausta

maanantai 10. syyskuuta 2012

EXO


EXO on siitä mielenkiintoinen, että se pitää sisällään kaksi bändiä; EXO-K ja EXO-M. Tykkään itse kuunnella EXO-K:ta enemmän, mutta mielestäni EXO-M'n pojat ovat komeampia. Esittelen nyt molemmat, jotta teille selviäisi mitä eroa bändeillä on.

EXO / 엑소

Nimi EXO tulee englannin kielen sanasta exoplanet, joka tarkoittaa aurinkokunnan ulkopuolelta löydettyä planeettaa.
Levy-yhtiönä S.M. Entertainment.
Perustettiin vuonna 2011.
EXO-K on eteläkorealainen bändi ja laulaa koreaksi, kun taas EXO-M on laulaa mandariinikiinaksi.
Fanikerhon nimi on EXO-L, joka lyhenne EXO-LOVE'sta. -L myös siksi, että se on aakkosissa (exo)-K ja -M välissä. Kuten arvata saattaa, myös näillä pojilla kaikilla on oma epävirallinen fanikerho:

EXO-K
Chanyeol - Creepers
Suho - Guardian Angels
Baekhyun - BAEKons
Kai
- KAI-otic
Sehun - Hunnie
D.O. – D.Onuts

EXO-M
Kris - KRISmatics
Xiumin - XIUMINions
Luhan - Rubies
Chen - CHENsations
Lay - Unicorns
Tao - FanTAOstic

EXO-K

 • Park ChanYeol (박찬열) on syntynyt 27.11.1992. Bändin pääräppäri. Luonteeltaan hän on positiivinen ja romanttinen persoona.

 • Suho (수호), Kim Joon Myeon (김준면) syntyi toukokuun 22.1991 ja näin ollen hän on bändin vanhin. Hän on bändin johtaja ja tärkeä vokalisti. Suho tunnetaan myös nimikkeellä "Guardian of EXO". Hän ylläpitää rauhaa jäsenten joukossa ja pitää huolen, että kaikilla jäsenillä on asiat hyvin.

 • Byun BaekHyun (변백현) on syntynyt 6. toukokuuta 1992. Hän on myös tärkeä vokalisti bändissä. Hän on hyvin sosiaalinen ja ystävystyy helposti.

 • Kim Jong In (김종인), tunnetummin Kai (카이) syntyi tammikuun 14. päivä 1994. Bändissä myös räppärinä, sekä päätanssijana. Hän on myös "Face of The Group", minkä kyllä ymmärtää. Kai on lämminsydäminen, mutta välillä myös pomottava.

 • Oh SeHun (오세훈) on maknae eli bändin nuorin. Syntynyt hän on 12.4.1994. Hän on bändin tärkeä tanssija ja välillä hän myös räppää. Hän on hyvin eläväinen, eikä meinaa pysyä paikoillaan.

 • D.O. (디오) eli Do Gyung Soo (도경수) syntyi 12. päivä tammikuuta 1993. Hän on hiljainen ja tykkää kokata. Hän on myös hyvä puhumaan englantia.EXO-M
 

 • Kris, Wu Fan (吴凡), on bändin johtaja ja pääräppäri. Hän on syntynyt Kiinassa 6.11.1990. Hän on tosi sosiaalinen ja puhuu neljää kieltä sujuvasti. Ne ovat mandariinikiina, kantonikiinaa, englantia ja koreaa. Hän kuulemma puhuu unissaan jokaisella osaamallaan kielellä.

 • Xiumin, oikealta nimeltään Kim Min Seok (김민석), syntyi Etelä-Koreassa maaliskuun 26.1990. Hän osaa kendoa ja taekwondoa. Xiumin on bändin vahvin ja siistein jäsen.

 • Lu Han (鹿晗) on syntynyt Kiinassa 20. huhtikuuta 1990. Hän on "Face of The Group", jonka myöskin ymmärtää. Hän tykkää nukkua yksin ja on taitava rubiikin kuution läpäisemisessä.

 • Kim Jong Dae (김종대), tunnetummin Chen, syntyi syyskuun 21.1992 Etelä-Koreassa. Hän  on bändin päävokalisti, jolla on vahva ääni ja joka hallitsee korkeatkin nuotit.

 • Zhang Yixing (张艺兴) eli Lay on syntynyt 7.10.1991 Kiinassa. Hän on bändin päätanssija. Lay on huonomuistinen, mutta osaa kuitenkin vaikka mitä.

 • Huang Zi Tao (黄子韬) on kotoisin Kiinasta, jossa hän syntyi 2.5.1993. Hän on bändin maknae. Tao osaa myös kamppailulajeja. Hän on hyvin tunteellinen persoona ja bändissä hänellä on eniten aegyo:ta..

 Alla on sama biisi kummankin bändin esittämänä. Jättäkää kommenttia, kumpi on mielestänne parempi.Kaikki kuvat googlen kätköistä.

19 kommenttia:

 1. Ihana blogi! Ja mun mielestä EXO-M on parempi, ja koko jouion pojat on komeita. Jätit laittamatta, että D.O on K:n päävokalisti? Hän on se, eikö? Lempilaulajani on Chen, lempiräppäri Kai ja lempikasvoina on Chen, Tao ja D.O. :) Rupean seuraamaan tätä blogia, ihana! ♡

  VastaaPoista
 2. Juu, D.O. on EXO-K:n päävokalisti. Lisään sen jossain vaiheessa tekstiin. Tarkoitukseni on kesän aikana päivittää viime vuonna debytoineiden tietoja. Ja kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 3. Ai exo k on pohjoiskorealainen pändi, oon koko ajan luullu ettei pohjois koreassa ole pändejä, jotka olisi menestyviä, kun siellähän on aika vaikeaa..

  Itse en fanita enemmän exo k.ta tai exo m.mää sillä pidän koko exosta.

  Ennen pidin enemmän exo k.sta koska he lauloivat korean kielellä, mutta kuuntelen nykyään yhtä mielelläni sekä kiinalaisia versioita kuin korealaisiakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittajan vika :) EXO-K on siis Etelä-Korealainen bändi, sillä P-Koreasta ei todellakaan tule mtn bändejä! Korjaankin asian samantein. :D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä exo k on parempi ja mun lemppari on ehottomasti Sehun ja Lay. Exohan yhdistyy nyt tänä vuonna yheks samaks exoks josta tulee exo L ja harmittaa kovasti ku viimevuonna Kris ja Luhan lähti :(

  VastaaPoista
 6. Mulla on kännykässä kaikki exo kappaleet ja ootan sitä päivää millon exo tulee suomeen❤ Siitä tulis niin mun paras päivä❤ Oon siis sama tyyppi ku toi joka äaken kirjotti :) Mun lempi exon kappale (ja muutenki kempi biisi) on exo k:n mama, baby, gowl ja two moons�� Ne on tosi hyvii biisei suosittelen

  VastaaPoista
 7. Sori tossa on kirjotus virhe. xD Tarkotin äsken*. Mua säälittää Sehun koska Luhan oli sen paras kaveri ja Luhan lähti :'( , ja jos joku tietää milli exo on tulos Suomeen nii voi mainita asiasta :) Ja huomasin et tuola lukee myös kempi xD tarkotin siis lempi*

  VastaaPoista
 8. Paras blogi ikinä! Minä pidän enemmän Exo-M ,koska olen juuriltani kiinasta:) Oikeastaan pidän molemmista.

  VastaaPoista
 9. oon ihan hulluna toho bändii. ite tykkään enemmä k , koska koreankieli kuulostaa mun mielest nii ihanalle �� mä nii rakastan baby face Sehunii ����

  VastaaPoista
 10. Rakastan Exoa ja mun suosikit on Lay ja Kris (kaks suosikkii en osaa päättää)... Odotan että Exo tulisi Suomeen vaikka heitä onkin vain 10... Tykkään enemmän Exo-Mistä koska kuuntelen heidän musiikkia enemmän c:

  VastaaPoista
 11. Mä ruupen kyllä heti seuraa tätä blogia!!! En pysty sanomaan kummasta tykkään eniten K:sta vai M:mästä, mutta kielen perusteella M on mielenkiintoisempi. Oi, kuinka kovasti haluisin EXOn suomeen!!!!!! I love EXO!!!!

  VastaaPoista
 12. Onko totta, että EXOsta on tehty elokuva?? Kun jossain luki että olis... Ja ku etin YouTubesta, niin löysin trailerin... Toivottavasti olis totta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EXOn kyseinen 'elokuva' on kokoelma pojista kuvattua videomateriaalia. EXOlta on myös tullut tässä oma sarja EXO NEXT DOOR.

   Poista
 13. Käykää kaikki allekirjottaa adressi EXO suomeen, kaikki fanit jotka haluutte nähä EXO:n livenä!!!
  Ja harmittaa kun Taokin lähti :'(

  VastaaPoista
 14. Onko Tao lähteny vai onko hän vain tauolla??
  Kun wikipediassa lukee että olis tauolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin vielä vähän pihalla Taon tilanteesta (ja tuntuu, että niin on suurin osa muistakin hänen faneistaan), mutta ainakaan virallisesti hän ei ole lähtenyt bändistä. Tällä hetkellä voimme siis vain odottaa, mitä Tao päättää tehdä.

   Poista
 15. Onko Chanyeolilla oikeesti tatuointi?! Ku jos hakee Googlesta jotain 'Chanyeol' niin ehdotuksiin tulee 'Chanyeol tattoo', ja sitte tulee kaikkee artikkeleja missä puhutaan Chanyeolin uudesta tatuoinnista... Ihmettelen tätä kyllä toosi paljon! Onks se ees totta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun kukaan ei ollut oikein varma ovatko Chanyeolin tatuoinnit aitoja vai eivät. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että ne ovat vain hennatatuointeja. :)

   Chanyeolin äiti oli eräälle fanille vastannut niiden olevan feikkejä ja jos kuvia tatuoinneista katsoo oikein tarkkaa ne ovat välillä hieman eri kohdissa.

   Poista