Tausta

maanantai 20. elokuuta 2012

1 Litre of Tears


Nimensä mukainen elokuva sekä sarja. Itkin aikalailla koko elokuvan ajan. En usko, että elokuvaa voi katsoa  itkemättä, sen verran koskettava se oli. Sarjassa loppua kohden itkin jo valmiiksi, sillä tiesin mitä tuleman piti. En ole koskaan itkenyt niin paljon kuin tätä draama katsellessa, vielä surullisempaa on se, että se perustuu tositapahtumiin. Suosittelen, sekä elokuvan, että sarjan katsomista koko sydämestäni. Kannattaa varata ennen kummankaan katsomista kasa paperia tai mielummin vaikka pyyhe, sillä lupaan, että tekin tulette vuodattamaan kyyneleitä.

1 Litre of Tears / A Diary with Tears / Ichi Rittoru no Namida / 1リットルの涙

Genre: Perhe, koulu, lääketiede, romance, tositapahtumiin perustuva
Kesto: Elokuva: 98 minuuttia & Draama: 11 jaksoa + special
Valmistumisvuosi: 2005
Kieli: Japani

1 Litre of Tears kertoo Aya nimisestä tytöstä, joka sai 15 vuotiaana kuulla sairastavansa harvinaista sairautta, joka lopulta vie häneltä hengen. Hän piti päiväkirjaa, niin kauan kuin pystyi kirjoittamaan. Tämän päiväkirjan mukaan leffa sitten tehtiinkin. Sairaudestaan huolimatta Aya opiskelee ahkerasti, toivoen tulevaisuudessa tekevänsä työtä, joka auttaa monia ihmisiä. Vuosi vuodelta Ayan tila huononi, mutta hän jatkoi päättäväisesti kuntoutustaan, eikä ikinä antanut periksi. Hän osoitti, ettei ole mitään syytä olla antamatta kaikkensa joka päivä, oli miten sairas tahansa.

Näyttelijät:

Sawariji Erika
Oonishi Asa
  • Aya - Elokuvassa näyttelijänä Oonishi Asae (大西麻恵) ja draamassa Sawajiri Erika (沢尻エリカ). Mielestä kumpikin suoriutui Ayan vaikeasta roolista erittäin hyvin. Tulen luultavasti tulevaisuudessa katsomaan jotain heidän näyttelemiään draamoja.
    Aya tosi positiivinen ja ahkera tyttö, joka rakasti koulunkäyntiä. Luonteeltaan hän on vähän ujo, mutta hyvin päättäväinen. Hän ei antanut pienten, eikä suurtenkaan asioiden estää häntä.Aya oli rohkea ja periksiantamaton. Hän oli innoituksen lähde monelle ihmiselle ja hänen tarinansa jättää ihan varmasti jälkensä jokaiseen.

Torii Kaori
Fujiki Naohito
  • Lääkäri - Elokuvassa Torii Kaori (鳥居かほり) ja sarjassa Fujiki Naohito (藤木直人). Ayasta ja hänestä tuli tosi läheiset tosi nopeasti, sillä lääkäri ei pelännyt kertoa Ayalle totuutta, kun hän sitä pyysi. Aya toimi suurena innoittaja lääkärilleen, joka alkoi tutkimaan Ayan sairautta entistä enemmän.
Kato Kazuko
Yakushimaru Hiroko

  • Äiti - Elokuvassa näyttelijänä Kato Kazuko (かとうかず子) ja draamassa Yakushimaru Hiroko (薬師丸ひろ子). Hän ajatteli aina Ayan parasta ja oli valmis luopumaan työpaikastaan, jotta olisi voinut olla Ayan tukena. Vaikka Ayan sairaus oli hänelle todella vaikeaa, hän ei ikinä antanut sen näkyä päällepäin.
Nishikido Ryo

  • Lääkäriopiskelija / Koulukaveri - Elokuvan näyttelijän nimeä en löytänyt mistää, joten jos te tiedätte, laitettehan kommenttia. Draamassa häntä näytteli Nishikido Ryo (錦戸亮). Hän tuki Aya todella paljon ja vietti mielellään aikaa tämän kanssa. Elokuvan versio pojasta on realistisempi, kuin draaman versio. Tämä tekeekin draamasta vieläkin surullisemman, kun tietää, ettei hänenlaistaan poikaa ollutkaan olemassa.Mistä elokuvan voi katsoa?

mysoju.com
dramacrazy.net

Mistä draaman voi katsoa?

mysoju.com
dramacrazy.net

Kaikki kuvat googlen kätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti