Tausta

tiistai 12. kesäkuuta 2012

SHINee


 

SHINee on eteläkorealainen yhtye, joka koostuu viidestä nuoresta miehestä. SHINee on tunnettu muodikkuudestaan, sekä hankalista koreografioistaan. SHINee on bändi, jonka musiikkivideoita kannattaa odottaa!

SHINee / 샤이니

Tosiaan Etelä-Koreasta.
Muodostettu vuonna 2008.
Levy-yhtiönä SM Entertainment.
Laulavat sekä koreaksi, että japaniksi.

Fanikerho on nimeltään SHINee World, SHINeen ensimmäisen täyspitkän albumin mukaan. Itseään fanit kutsuvat nimellä Shawols. Jokaiselle bändin jäsenelle on olemassa oma, epävirallinen, fanikerho:
Onew - MVP’s (Koska heidän debut biisissä hän laulaa "Nuna you're my MVP")
Taemin - Taemints (Hän kantoi mukanaan makeisia, joita hän antoi naisille)
Jonghyun - Blingers (Lempinimi on Bling Bling)
Minho - Flamers (Lempinimestä Flaming Charisma)
Key - Lockets (Ilmiselvä?)

Jäsenet:
 • Onew (온유), oikealta nimeltään Lee Jinki (이진기). Hänen fanien keksimä lempinimi Dubulge tuee sanoita "Dubu" ja "Bulge". "Dubu" tarkoittaa koreaksi Tofua ja "bulge" on englantia ja tarkoitaa kohoumaa ;). Hän on syntynyt joulukuun 14. päivä vuonna 1989. Onew toimii yhtyeen johtajana ja on sen vanhin jäsen. Onew ajattelee muiden parasta ennen omaansa. Hän oli koulunsa toiseksi parhai oppilas. Onew on kuuluisa ‘ttakbam’ kyvystään. Onew on mokailee kiitettävästi niin harjoituksissa, kuin lavallakin. Aina kun näin käy, puhutaan "Onew Condition"  aka "Sangtae" nimisestä ongelmasta. Ja tärkein melkeimp unohtui! Onew RAKASTAA kanaa! Tulet aina häviämään kanalle, kaikessa!


  • Lee Taemin (이태민) on yhtyeen päätanssija. Hän on syntynyt 18. päivä heinäkuuta vuonna 1993, ja näin ollen hän on yhtyeen nuorin jäsen. Hän on saanut kehuja monelta taholta, liittyen häneen loistaviin tanssitaitoihin niin nuorella iällä. Taemin vihaa kaikenlaisia ötököitä. Häntä ei saa suuttmaan helposti. Itseasiassa en ole koskaan nähnyt tai kuullut Taeminia vihaisena. Taemin pitää aavetarinoista, mutta alkaa pelkäämään hyvin helposti. Hän tulee merisairaaksi helposti. Taeminia kiinnostaa monet extreme lajit, kuten laskuvarjohyppääminen. Key on Taeminille kuin äiti. Taemin saa usein Keyn vihat niskaansa, varsinkin tehdessään jotain ajattelematonta. Taemin on ainoa, joka saa kutsua Keyta "ummaksi" eli äidiksi. Taemin oli "naimisissa" A-Pinkin Naeun'in kanssa WGM tosi-tv sarjassa. Ja ihan viimeiseksi; älä koskaan mene Taeminin ja banaanimaidon väliin!


    
  • Kim Jonghyun (김종현) aka Jjong, myös Dino:ksi, Bling Bling Jonghyuniksi ja Puppy:ksi kutsutaan on yhtyeen päälaulaja. Hän on syntynyt huhtikuun 8. päivä 1990. Hän on bändin lyhin pituudella 173cm. Hänellä on hermostuneena tapana puhua nopeasti, mutta hän puhuu muutenkin niin paljon, ettei sitä huomaa. Jonghyun tunnettu lausahdus kuuluu "Is this the kind of reality you wanted?". Jjong herää ryhmästä ensimmäisenä. Hän on hyvin tarkka syömisistään ja pitää muutenkin hyvää huolta kehostaan. Ja hyvää huolta onkin pitänyt ;)


  • Choi Minho (최민호) toimii bändin räppärinä. Syntynyt hän on 9. joulukuuta 1991. Hän on hyvin karismaattinen ja utelias. Hänessä asustaa myös pieni perfektionisti. Minho on ihan hulluna jalkapalloon. Hän on kilpailuhenkinen, jonka vuoksi hän on saanut lempinimen "Pomonam" eli mies joka ei luovuta. Minho tykkää pelata videopelejä, mutta hän joutuu anelemaan muita jäseniä pelaamaan kanssaan. Ennen SHINeeta hän toimi mallina.


  • Key (), oikealta niemeltään Kim Kibum (김기범). Lempinimiltään Kibummie ja Kitty. Hänet tunnetaan myös Almighty Keynä, sillä hän pystyy mihin vain. Syntynyt syyskuun 23. päivä 1991. Bändin toinen räppäri. Hänellä on korkean paikan kammo, sekä viha-rakkaus suhde kauhuelokuviin/tarinoihin. Key osaa monen tyttöbändin tanssit ulkoa ja on bändin neitimäisin jäsen. Key rakastaa shoppailua. Hän on todella kiinnostunut muodista. Kibum on hieman narsistinen, mutta muita kohtaan todella kohtelias. Key oli kuusi viikkoa vaihto-oppilaana Amerikassa.  SHINeen uusin musiikkivideo, jossa näkyy hyvin heidän hieno koreografia. Vähän olin pettynyt, kun kuulin Taeminnien hiuksien olevan vain peruukki. ;(  Sitten vähän vanhempaa matskua. Tämän nähdessäni olin ihan myyty bändille. Parempaa ensivaikutelmaa ei voi saada. :)


  Kaikki kuvat googlen kätköistä.

  5 kommenttia:

  1. SHINee voisi tulla ens vuonna Suomeen

   VastaaPoista
  2. Tai ainaskin tavata SHINee joskus SHINee Best!!!!!

   VastaaPoista
  3. SHINee on toisiks paras yhtye. Ekana on exo (exo k). Oo kuunnellut jo SHINEE:tä aika pitkään ja oon harjotellu Sherlock kappaleen tanssin kavereiden kanssa ulkoa. Sitä en kuitaan tiennyt että Onewille kana on kaikki kaikessa. ��☺��

   VastaaPoista
  4. Minunki lempi yhtye on exo k! SHINee on ihan hyvä mutta exo on aina paras vielä kun se yhdistyy tänä vuonna. Exon pojat ovat parempia tanssioita ja niillä on hienomnat ja monimutkaisemmat liikkeet mutta on SHINeelläki ihan kivat.

   VastaaPoista
  5. Käykää kaikki SHINee fanit kirjottaa adressi 'SHINee suomeen!' Googlaamalla löytyy ;)

   VastaaPoista